maanantai 1. joulukuuta 2014

Nakuru Training Institute, 12. graduation -seremonia 2014

Keniassa on yliopistoilla ja muilla ammattiin valmistavilla oppilaitoksilla tapana pitaa ns. graduation -seremonia lukuvuoden paatteeksi. Juhlista on isoja mainoksia lehdissa ja niita myos televisioidaan. Nakurun Training Instituten juhlaan oli kutsuttu kaikki vuoden aikana tutkintonsa suorittaneet 268 opiskelijaa, mutta laheskaan kaikki eivat olleet paikalla. Ylivoimaisesti suosituin oppiaine on informaatioteknologia.

Juhla oli erittain arvokas. Puhujina olivat mm. instituutin  johtaja Joseph Mwangi, taustaorganisaation Nakuru Christian Professionals Associationin puheenjohtaja Paul Mugo etta koulutuspoliittisen tyoryhman puheenjohtaja Florence Kamonjo. Puheissa nousi esiin seka instituutin 12 -vuotishistoria, miten kaikki syntyi, Arap Moin lastenkodin, Nakurun Lapset ry:n ja Suomen UM:n rooli etta Kenian valtion koulutuspoliittiset tavoitteet vuoteen 2030. Osa puheista kohdistettiin opiskelijoille, joissa korostettiin seka taitojen etta teknisen osaamisen merkitysta. Erityisesti koskettavaa oli ajatus siita, etta jokaisella pitaisi olla tyossaan unelma ja paamaara. "Make your dreams come true." kuten kutsullakin mainittiin. Jos ne menettaa, on hukassa. Olinhan itse vastkikaan menettanyt uskoni siihen, etta pystyisin toteuttamaan unelmaani palkkatyossa. Koin syvasti, etta istuin oikeassa paikassa, siella missa minun talla hetkella pitaisikin olla.

Kenian koulutusjarjestelmassa tasot ovat craft, diploma, maisteri ja tohtori. Puheenjohtaja Mugo korosti sita, etta jokaisella on mahdollisuus tulla joksikin elamassa ja edistya aina tohtorin tutkintoon asti. Maassa on 150000 tohtorin tutkinnon suorittanutta vuoteen 2014 mennessa. Instituutin johdolla on selkea visio oppilaitoksen kehittamiseksi.

http://www.ncti.ac.ke/

Juhlassa palkittiin useita hyvin menestyneita opiskelijoita. Kirjanpidon opiskelija Douglas Kerotho palkittiin koko instituutin vuoden 2014 parhaana opiskelijana. Douglaksella on Nakurun Lapset ry:n kautta suomalainen kummi.

Seremonia oli brittityyppinen siten, etta opiskelijoilla kaikilla oli yllaan musta ja violetein kauluksin somistettu kaapu. Koulun pihanurmelle oli pystytetty teltta, jossa juhlan aikana toisella puolella istuivat valmistuvat opiskelijat ja toisella puolella perheenjasenet ja ystavat.


Nakuru Christian Association, puheenjohtaja Paul Mugo.
Instituutin pihalla on mm. Nakurun Lapset ry:n puheenjohtaja Ari Parkkolan istuttama puu. Tassa Nakuru Christian Professionals Associationin hallituksen jasen Mrs. Florence Kamonjo istuttaa omaa taintaan.

Seremonian jalkeen valokuvattiin ja ostettiin kortteja ja kaulakoristeita valmistuneille.
Kunniavieraille tarjottiin juhlan paatteksi ateria.
Instituutin porttien ulkopuolella oli henkiloita myymassa seka kortteja etta muita valmistuneille annettavia muistoesineita.
Tausta valmistuneen valokuvausta varten ...

Kenian huono turvallisuustilanne nakyi myos graduation -seremoniassa. Turvamiehia oli paikalla normaalia enemman

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti