keskiviikko 3. heinäkuuta 2019

Mombasa

Olimme Mombasassa vain kaksi yötä. Yhtä kiinnostava tai itselleni ehkä kiinnostavampikin kuin itse Mombasa oli uusi Nairobin ja Mombasan välinen rautatie.

Facebook -päivitys 2.7.2019

"Mun hotellivalintani lyhyelle Mombasan keikalle ei ollut ihan optimaalinen, mutta rantaa pitkin kun kävelimme, löysimme oikein mainion ruoka- ja uimapaikan. Immu tosin ei ollut kiinnostunut, mutta minun oli pakko uida sekä meressä että altaassa. Rannalla oli tietty lukematon määrä kundeja, jotka yrittivät tarjota kaikenlaisia palveluja ja tuotteita, mutta myös jakoivat infoa paikallisista asioista."

Jostain syystä siis olin lukenut Mombasan karttaa Google Mapsista aivan väärin ja lisäksi hotellin antama informaatio Booking.comissa ei ollut ihan kohdillaan. Mutta hotelli oli tosi halpa, kaksi yötä, kaksi henkeä aamiaisineen vain vähän yli 100 euroa.

Ensimmäinen ongelma oli se, mistä löydämme uimarannan. Hotelli oli Mombasan pohjoisrannikolla ja paikan päällä asioita tutkiessani tajusin, että upeat isot hiekkarannat ovat todella kaukana kaupungin keskustasta. Taksilla aikaa mennä kuuluisalle Dianna -rannalle veisi 2,5 tuntia suuntaansa, joten se ajatus hylättiin heti kärkeen. Hotellista neuvottiin tie lähimmälle rannalle, mikä osoittautui aivan oivalliseksi.


The Reef Hotel Mombasa

Olimme liikkeellä jo aamupäivällä, jolloin vuorovesi oli alhaalla. Paikallisten "opastajien" avulla saimme tietoa rannan eläimistä ja löysimme aikamme käveltyämme löysimme mukavan rantahotellin, jossa nautimme hyvän lounaan, auringosta ja vedestä. Meriveden noustua oli mahdollista käydä uimassa myös meressä.

Muu turismi

Mombasan liikenne oli kaoottista kuten yleensäkin Keniassa. Liikuimme sekä paikallisessa matatussa että tuktukissa. Varsinkin ruuhka-aikana riitti sekä kävelijöitä että erilaisilla liikennevälineillä kulkevia. Tuktuk osoittautui tosi käteväksi, koska se mahtui usein ohittamaan autojonoja.

Fort Jesus

on yksi Mombasan tärkeimmistä nähtävyyksistä. Kävimme lähes sisällä, mutta sitten päädyttiin tutkimaan lähiseutuja ja kaupungin vanhaa kaupunkia. 

Haller Park

Viimeiseksi aamuksi paikalliset suosittelivat tutustumaan Nyalissa sijaitsevaan Haller Parkiin. Se olikin oivallinen pieni eläintarhan tapainen luonnollisessa ympäristössään elävien eläinten tarha. Immu ei ollut vielä nähnyt krokotiileja eikä hippoja. Krokotiileja nähtiin useita, mutta hipot oli keskipäivän kuumuus ajanut veden alle. Kuvassa valkoinen lintu seisoo paikallisen asiantuntijan mukaan hipon selän päällä. Päivittäin puistossa annettiin vierailijoille mahdollisuus myös ruokkia kirahveja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti