torstai 4. heinäkuuta 2019

Nairobi

Liikkuminen

Nairobissa liikkuminen oli huomattavasti helpottunut sitten viime käynnin vuonna 2016. On olemassa luotettavia taksifirmoja, kuten esim. JimCap, jonka taksiin Immu unohti puhelimensa ja joka puhelin saatiin säällisesti takaisin. Lisäksi on Uber, joka appi toimii hyvin eikä tarvitse enää kinata taksin hinnasta. Paikallisilla joukkoliikennevälineillä matatuilla en vielä ole tottunut liikkumaan Nairobisssa, mutta muualla Keniassa kyllä.

Asuminen

Asuimme Nairobissa suomalaisen YK:ssa työskentelevän henkilön kotona. Se oli tosi kivaa, sillä Immulla oli siellä seuraa, saimme vaatteet pestyä ja keskustelut olivat hyvin kiinnostavia. Lähetin mielessäni myös suuret kiitokset Immun englannin opettajalle pojan hyvästä englannin kielen taidosta. No, hänhän on koulun paras opettaja, totesi Immu.

Orvot norsulapset

Sheldrick Wildlife Trustin tehtävänä on pelastaa orvoiksi jääneitä norsulapsia sekä jossain määrin myös virtahepoja. Rahasto järjestää päivittäin tunnin mittaisia norsulasten syöttötilaisuuksia Nairobin Kansallispuistossa. Sinne ovat kaikki tervetulleita, sisäänpääsy maksaa 500 KSh ei vajaa viisi euroa. Tilaisuuden tarkoitus on kerätä rahaa ja kummeja norsuille, jotta toimintaa voidaan jatkaa. Suuri osa löydetyistä orvoista norsulapsista on peräisin Tsavon kansallispuistosta, jonka läpi Nairobi - Mombasa rautatie kulkee.

Harmi, etten osaa linkittää videoita tähän blogiini.

Lisätietoja:
Sheldrick Wildlife Trust


Kibera

Matkalla Nairobin taidemuseoon ajoimme läpi Kiberan, joka on yksi Afrikan suurimmista slummeista. Sen koosta esiintyy monenlaisia arvioita aina miljoonaan ihmiseen asti.

Olen käynyt Kiberassa aiemminkin muutaman kerran. Silmiinpistävää on läpi kulkeva junarata, joka näyttää olevan jätekasan päällä ja jossa lapset kulkevat paljain jaloin. Olen kerran osunut Kiberaan, kun siellä oli suuri siivouspäivä, jolloin läpi virtaavan pienen joen rannatkin oli siivottu jätteistä. Mutta seuraavalla kerralla jätevuori oli taas kohdillaan.

Tässä helppolukuinen suomenkielinen linkki niille, jotka ovat Kiberasta enemmän kiinnostuneita.
Kibera


Kansallismuseossa

kannattaa käydä. Siellä on monenlaista Kenian historiaan liittyvää. Itselleni on jo aiemmin jäänyt mieleen erityisesti malarian ja sirppisoluanemian välinen yhteys. Henkilöt, joilla on perinnöllinen sirppisoluanemian aiheuttava geeni toiselta vanhemmalta, eivät sairastu malariaan. Jos taas geeni periytyy molemmilta vanhemmilta, sikiö ei ole elinkelpoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti