lauantai 11. tammikuuta 2020

Milano


Vietin Milanossa joulun 2019 tienoilla vajaa kolme viikkoa. Sinä aikana juhlittiin joulua, Uutta Vuotta, yliopistosta valmistumista sekä syntymäpäiviä, seurusteltiin vieraiden kanssa ja tehtiin italialaiseen tapaan käsin paljon monenlaisia herkkuruokia. Kaupungissa vietettiin aikaa myös puistoissa, joulumarkkinoilla, erilaisissa tapahtumissa ja museoissa, joista tässä on kuvia niistä muutamista, joihin pääsin osallistumaan.

LaScalan Tuhkimoon

onnistui Milanossa asuva perhe saamaan viime tipassa liput myös molemmille isovanhemmille. Kyseessä oli noin tunnin kestänyt lapsille suunnattu oopperaesitys. Itse valitsen oopperassa mieluummin tanssiesityksen kuin varsinaisen oopperan, mutta esitys oli kuitenkin upea ja sopivasti rakennettu niin, että viisi- ja kolme -vuotiaat jaksoivat rauhassa katsoa koko esityksen. Juontaja kävi kappaleiden välissä kävi selittämässä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Vanha oopperatalo oli rakennuksena hyvin erilainen kuin mitä Suomen Kansallisooppera Helsingissä. Oli hienoa päästä vierailemaan LaScalassa.
Oopperatalon aitiot eivät olleet ihan kaikkeista mukavimpia katsomopaikkoja. Onneksi kuitenkin olin saanut istumapaikan.
Esityksen päätyttyä juontaja oopperalaulaja jakoi nimikirjoituksia halukkaille.

Slava´s Snowshow, Teatro Piccolo
teki valtavan vaikutuksen. Klovnit olivat ylettömän taitavia pieninekin eleineen niin, että esityksen jälkeen roikuin YouTubessa ja katsoin esityksistä tehtyjä videoita uudelleen ja uudelleen.  "Lumi" satoi eri muodoissaan esityksen aikana katsomon viimeisille penkeille asti.


Tässä linkkejä Slava´s Snowshowsta kiinnostuneille.

https://www.youtube.com/watch?v=33Sy9W_ivt0&t=194s

https://www.youtube.com/watch?v=vt4ISnflxgk
https://www.youtube.com/watch?v=-Oc72-gVtOg

Hänsel e Gretel (Hannu ja Kerttu), Teatro Piccolo
Teatro Strehler - Scatola Magica 

Hieno esitys, taitavat näyttelijät, upeat projisoinnit. Itseäni nukkeharrastajana sykähdytti myös esityksessä mukana olleet Steiner -nuket niin, että oli pakko käydä vaihtamassa muutama sana esiintyjien kanssa esityksen jälkeen.

Prada foundation

Pari kuvaa näyttelyistä sekä museon upeasta arkkitehtuurista, joka ulottui aivan intiimimpiinkin tiloihin asti.


Hangari Bicocca

Perinteinen loppiaiskulkue, 

joka lähti Duomolta ja päättyi Sant´Eugorgio kirkolle.


 Ja vielä pari kuvaa Milanon kuuluistalta kanava-alueelta, joka lämpiminä vuodenaikoina kuhisee juhlijoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti