maanantai 29. huhtikuuta 2019

Päivässä Espanjan läpi


Malaga M.Z - Madrid-P.A 10:55 - 13:40 Renfe AVE 02113 juna 1 lk paikka 23,50 €
Madrid-P.A - BCN-Sants 15:00 - 17:30 Renfe AVE 03151 juna 1 kl paikka 23,50 €
Barcelona Sants - Carcassonne 18:30 - 20:56 Renfe-SNCF Train 9726 TGV, 2 luokan paikka 11 €
Eurail.com: Malaga -Madrid ja Madrid - Renfe paikkaliput tulivat sähköpostiin, mutta Barcelona - Carcassonne DHL:n laatikkoon paperisina

Fuengirola - Malaga, paikallisjuna reilipassi


Malaga Maria Zambrano - Madrid Atocha, 1 lk 


Facebook-päivitys 29.4.2019

"Nyt alkaa varsinainen matka. Ensin Los Boliches - asemalta Malagan Maria Sembrano -asemalle, jossa henkilöstön tehokkuus ei todellakaan ollut samaa luokkaa kuin Tapas -paikkojen. Kymmenkunta virkailijaa piti meitä jonoissa puolisen tuntia ennen kuin 10 min. ennen junan lähtöä alettiin täyttää junaa. Istun puolityhjässä ykkösluokan vaunussa. Sähköpistorasiaa en vielä ole löytänyt, enkä junan mahdollista verkkoyhteyttä, mutta sanomalehtiä ehdittiin jo tarjota ja tervetuliaismaljana valko -tai kuohuviiniä, appelsiinimehua tai mineral wateria. Gordoban jälkeen tarjotaan kuulemma jotain isompaa. Thomas Gads on e-kirjana matkalukemisena. Pakko oli tätä reissua varten opiskella jonkin verran tietotekniikkaa, mm. miten Hesarin viikon kirja toimii. Ja toimiihan se hyvin ilman verkkoyhteyttä."

"Tässä ne kuvat. Los Boliches - Malaga Maria Sembrano, lastaaminen Espanjan rautatieyhtiön Renfen nopeaan AVE -junaan. Maisema on pelkkää valtavaa heldelmätarhaa ja muutamia kukkuloita välissä."



Madrid Atocha  


Madrid - Barcelona Sants, 1 lk


Barcelona - Carcassonne, 2 lk


Facebook -päivityksiä

"Istuin tänään kolmessa junassa yhteensä 9,5 tuntia väliä Malaga Carcassonne. Espanjan nopeat junat olivat hienoja ja rautatieasemat samoin upeita, sama meininki kuin lentoasemilla turva- ja lippujentarkastusten suhteen. 1 -luokan vauhuissa oli myös ihan kohtuullisen hyvät tarjoilut ja muut palvelut. Madridin ja Barcelonan asemat olivat maan alla."


"Suomalainen metsäkeskustelu tuli väkisinkin mieleen eilen, kun katselin läpi Espanjan vähäistä metsää tai metsien puutetta. Ihan etelässä kukkulainen maasto oli täynnään valtavia hedelmätarhoja, Madridin ja Barcelonan väli arvioni mukaan hiekkakivistä kuivaa maata, jossa kasvoi jonkin verran oliivipuita ja vasta Kataloniassa Barcelonan pohjoispuolella siirryttiin vihreään pensasmaiseen maastoon, mutta ei sielläkään ollut varsinaisia metsiä. Lyhyt pätkä Perpignanista pohjoiseen Välimeren rannalla oli omanlaisensa tosi kaunis alue. Väkisin tuli mieleen, että pitäisikö täälläkin metsittää...?

Kataloniasta ei ole kuvia, koska istuin kakkosluokan vaunussa kuvaamisen kannalta huonossa paikassa, eikä tullut mieleen mennä ravintolavaunuun kuvaamaan."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti