torstai 23. lokakuuta 2014

Jalleen Nakurussa

Edellisessa blogisessiossani kuvasin lahinna Kenian Nakurussa toimivan toisen asteen oppilaitoksen Nakuru Training Instituten toimintaa. Nyt olen palannut tanne. Pyrin kirjoittamaan teksteja lahinna opiskelu/tyo/uranakokulmasta, jossa voin yhdistaaa kenialaisten ja suomalaisten kokemuksia.

Saavuin Keniaan noin viikko sitten. Vierailin tulomatkalla suomalaisen vaitoskirjatyontekijan kotona. Tapasin siella myos suomalaisen taalla gradutyotaan tekevan opiskelijan. Hammentavaa ja ilahduttavaa oli, etta han nopeasti tunnisti minut. Han on osallistunut Agronomiliiton, Metsanhoitajaliiton ja Luonnontieteiden Akateemisten Liiton mentorointiohjelmaan. Hei, tamapa alkoi paremmin kuin luulin, ajattelin. Haastetta ura-asioiden miettimiseen riittaa tastakin nakokulmasta.

Asun ammatti-instituutin kampuksella vierasmajassa (guest house), kuvassa vasemmalla oleva rakennus, syon sisaoppilaistosopiskelijoiden kanssa samaa ruokaa, kuvassa kaalia ja ugalia, ja matkustan kuuden kilometrin paassa olevan Nakurun keskustaan paikallisella matatulla. Alla olevan kuvan otin tanaan iltapaivalla, kun odotin matatun lahtoa Nakurun matatuasemalla.



Nakurussa ohjelmassani on ainakin seuraavia asioita: tekstiili- ja vaatetusalan opiskelijoiden kanssa kutomiseen liittyva kurssi (knitting course), hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnon suorittaneille tunteja ainakin korvapuustien ja sampyloiden tekemiseen, yleisesti koulun opiskelijoille iltaisin toimintaa, jossa voidaan hyodyntaa erilaisia jatejakeita. Lisaksi pitaisi uudelleen kayda lapi instituutin arjen jatehuoltoa, jota tyota olin taalla kevaalla 2010 tekemassa. Ja lopuksi opiskelijoiden ura-asioihin ja tyoelamaan sijoittumiseen liittyvien asioiden lapikaynti kiinnostaa erityisesti. Instituutissa on seka ura-ohjaaja/sosiaalityontekija etta henkilo, jonka vastuulla on tukea opiskelijoiden harjoittelupaikkojen etsintaa seka tyollistymista.

Suomi-Kenia Seuran toimintaa


Suomi-Kenia Seuran puheenjohtajana sain yhdistyksen vuosikokoukselta tehtavaksi selvittaa, josko yhdistykselle voitaisiin ottaa joku oma hanke ja tukemisen kohde Keniassa. Yhdistyksen jasenilla on erilaisia projekteja myos Nairobissa, joihin tutustun taman matkan aikana ja pyrin kertomaan myos niista tassa blogissani.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti