lauantai 22. kesäkuuta 2019

Miten yhdestä pelistä voi olla niin paljon iloa?

Ostoksilla

Torstaina iltapäivällä uravalmennuksesta vastaavan opettajan Nellyn Ngagan kanssa kävimme ostamassa koululle toivottuja pelivälineitä oppilaiden käyttöön. Immu oli mukana hyvänä asiantuntijana. Rahat eivät ihan riittäneet mm. englannin opiskelua tukevaan lautapeliin, mutta tässä tilanteessa Nelly piti vapaa-ajan pelivälineitä tärkeämpänä. Ostoskoriin mahtui viisi jalkapalloa, shakkipeli, pingisverkko, mailat ja pallot, tikanheittoa varten tikat, hinnaksi tuli noin 90 euroa. Lisäksi toin Suomesta uutena Afrikan tähden ja yhdessä Scratchin, ja omista vanhoista varastoistani parit tavalliset pelikortit. Harmitti Suomessa, että lähtöä edeltävänä iltana tuli mieleeni muistipelikortit, mutta muuton keskellä en enää muistanut, minne olin korttivarastoni pakannut. Kortteja on minulla siksi paljon, että olen käyttänyt niitä työssä erilaisissa koulutustilaisuuksissa ja nykyisin opetaessani Suomea maahanmuuttajille.

Kiitos kaikille teille suomalaisille, jotka olette tukeneet pelien hankintaa.

Lahjoituksen julkistus

Koulun johtaja Joseph Mwangin halusi, että lahjoituksena saatujen tavaroiden julkistus suoritetaan pihalla. Minut komennettiin paikalle, samoin Immu.


Pelit heti käyttöön

Immu oli hyvä tyyppi mukana, sillä hän osasi yllättävän taitavasti ohjeistaa Afrikan tähti -pelin kulkua ja opetti muutamille oppilaille joitakin korttipelejäkin. Harmi, että olin varannut tänne niin vähän aikaa, mutta kaikkea ei voi aina etukäteen tietää.

Miten yhdestä pelistä voi olla niin paljon iloa, ihmetteli Immu (12 v.), kun ohjeisti oppilaita pelin kulkuun. Myöhemmin hän totesi, että täällä nauretaan todella paljon enemmän kuin Suomessa.



Myös pelipaidat

Olimme perjantaina aamupäivän safarilla Nakurujärvellä, joten ihan kaikkea en ymmärtänyt, mitä päivän aikana koululla tapahtui. Vasta koulun (Nakuru Training Institute) Facebook -päivityksestä tajusin.

Yölliset vieraat

Torstai-iltana vierashuone oveen koputti nuori sateesta kastunut  reppureissaajannäköinen pari, jotka kysyivät, missä koulun matron eli oppilashuollosta vastaava henkilö asuu. He olivat se pari, joka piti perjantaina  seminaaria oppilaille. Ja heidän taustaorganisaationsa on Hand in Hand. Seminaarista kyllä  oli olin tietoinen.

Pelipaidat

Päivään oli myös liittynyt se hieno asia, että koulun jalkapalloilijat olivat saaneet lahjoituksena pelipaidat. Lahjoittaja on koulun taustaorganisaation NCPA:n (Nakuru Christian Professionals Association) jäsen Kamonjo Biburi. Harmi, etten tullut kuvanneeksi poikien peliä, sillä sitä täällä tehtiin joka ilta pienellä koulun kentällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti