torstai 20. kesäkuuta 2019

Ensimmäinen päivä Nairobin kautta Nakuruun

Kenian viisumi 


Tein Suomessa useita tunteja toita sen eteen, etta yritin tulostaa itselleni Kenian virallisen verkkosivun kautta viisumin. Ohjelma ei suostunut ottamaan kuvia vastaan. Sitten kun epämääräisesti olin ladannut ne, ohjelma ilmoitti pending, eli odotaa.

Paatin lahtea matkaan ilman viisumia. Jomo Kenyatta - lentokentällä tuli sellainen olo, etta viisumikaytannolla ei ole muuta merkitysta kuin kerata matkailijoilta rahat pois. Niin ylimalkaista koko toiminta oli. Eika kukaan kysynyt mitaan Immusta eli turhaan olimme yrittäneet saada poliisilaitosta todistamaan oikeaksi Immun äidin kirjoittaman matkustusluvan.

Perillä


"Mikä täällä haisee?" oli 12 -vuotiaan ensimmäinen kysymys, kun astuimme aikaisin aamulla lentoaseman ovesta ulos. "Täällä on kehittyville maille usein tyypillinen haju, polttavat sekaroskia vajaalla liekillä."

19 kilometrin matka lentoasemalta Mololinen matatuasemalle kesti kaksi tuntia. Molemmat nukuimme osan matkaa.

Immu tajusi matkalla Nakuruun, että puhelin puuttuu. Suru oli puserossa. Onneksi olin tilannut taksin Nairobissa asuvan ystävän Marin suosittelemasta Jim Cab -yrityksestä ja tänään sain tietää, että puhelin on tallessa ja noudettavissa yrityksen toimistolta. Ei ihme, että oli jäänyt, sillä herätin nukkuvan lapsen aivan liian myöhään eikä unenpöpperössä tule ajatelleeksi kaikkea.

Nakuru-Nairobi valtatien varrella nahtiin seeproja ja apinoita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti