sunnuntai 5. elokuuta 2012

Säätila (Weather)

Villamyssyt tulivat tutuiksi jo ensimmäisellä matatumatkalla Nairobista Nakuruun.


Päiväntasaaja kulkee Kenian halki ja Nakuru sijoittuu sen eteläpuolelle. Arvelen, että etäisyys päiväntasaajasta on noin 40 kilometriä. Heinä-elokuussa on sikäläinen talvi. En uskonut ennen matkaani, että Keniassa voi olla niin kylmä kuin mitä siellä oli. Vettä satoi silloin tällöin, mutta ei yleensä kovin pitkään. Niin vain oli, että villatakki olisi ollut tarpeen, ja useammat kuin yhdet nilkkasukat. Nakurussa varsinkin aamuisin ja Nairobissa pitkin päivää oli mennen tullen todella kylmä niin, että paikalliset pitivät sisälläkin päällystakkeja yllään.

Napsun verkkosivujen kautta löysin parhaat säävinkit. Nakuru sijaitsee noin 1500 metrin korkeudella meren pinnasta, ja niinpä sääkin on yllättävän viileä: http://www.napsu.fi/matkailu/maailman-saa/667 . Keskilämpötilat eivät ympäri vuodenkaan yllä 20 Celsius asteeseen. Keniassa on sään ja luonnon puolesta hyvin erilaisia seutuja ja se on tässä mielessä ihanteellinen matkailukohde sellaiselle pohjoismaiselle ihmiselle, joka etsii muutakin kuin rantalomaa. Ja jos esimerkiksi safarimatkaan haluaa yhdistää rantaloman, rannikolla on loistavia rantalomakohteita. Mombasassa sää on keskimäärin aivan erilainen kuin Nakurussa:.http://www.napsu.fi/matkailu/maailman-saa/650

Malariahyttysiä esiintyy eniten Kisumun alueella Viktoria -järven pohjoispuolella sekä rannikon alavilla seuduilla. Keväällä 2010 Nakurussa oli koko ajan hyttysiä, mutta niiden kanssa pystyi elämään, kun huolehti suojauksesta. Hyttyset ovat yleensä liikkeellä vain pimeän aikaan, joten hyttysverkon alla nukkuminen on äärimmäisen tärkeää. Nukuin sen alla tänäkin kesänä, vaikka päivällä en nähnyt yhtään hyttystä.
Vierastalon (guesthouse) toinen makuuhuone.
Ammattikoululla (Institute) oli jatkuva valitus kylmyydestä. Kun sanoin, että kylmän kokemus on vaatteista kiinni, toiset opiskelijat totesivat, että ei ole lämpimämpiä vaatteita. Tavallista oli kerääntyä lämmittelemään ulkokeittiöön ruuanlaiton jälkeen, sillä puuhella pysyi kauan lämpimänä.
 
Hellan pesästä siirrettiin palavia kekäleitä pienempiin keittimiin, joita siirrettiin lämmittimiksi myös sisätiloihin. 
Opiskelijanuorukaiset sonnustautuivat villapipoihin
ja joskus toppavaatteisiin.
 
Kaduilla myytiin lämpimiä vaatteita. Myös myyjät olivat ajoittain kylmissään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti