keskiviikko 1. elokuuta 2012

Virkkausta (Crocheting)

Ostin tailoring opiskelijoille virkkuukoukut (hinta 35 ksh kpl, 35 senttia) ja noin kolme kiloa villa/akryylilankaa 50%/50% (hinta noin yhdeksan euroa yhteensa) virkkauksen opiskelua varten. Ennen matkaani Suomessa olin ihmetellyt, kudotaanko tai virkataanko Keniassa ollenkaan, silla edelliselta matkaltani ei jaanyt mitaan muistikuvaa asiasta. Ei tietysti, koska silloin oli paljon lampimapi saa.

Opettajalla oli hieno virkkauskirja, joka toivottavasti jatkossa tulee edelleen ahkeraan kayttoon. Koska Keniassakin tarvitaan paksuja vaatteita, ainakin lasten vaatteita ja myssyja voisi joku hyvinkin tehda virkkaamalla jopa tyokseen, tai sivutyona vaatteiden valmistuksen ohella.

Virkata voi  melkein missa tahansa, bussissa, TV:ta katsellessa, luennolla, jalkahoidossa jne. Siihen ei tarvitse edes kayttaa kallista tyoaikaa.
 

Francis oli laittanut heti toimeksi, ja seuraavina paivana paassa komeili hanen tekemansa myssy.
Vein opiskleijoille nahtavaksi Nakurussa tekemiani nukenvaatteita. Niilla tuskin on kovin paljon arvoa Keniassa, kun ei taalla lapsilla mitaan nukkeja ole, mutta virkkauksen opiskeluun ne sopivat oikein hyvin. Vaatteet innostivat heti joitakin opiskelijoita. Osa vaatteista jai mallikappaleiksi opettajalle.

Viimeisen paivan aamuna minulle esiteltiin myos hienoja verhoja, joita opiskelijat ovat tehneet. Tassa yksi malliksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti