torstai 16. toukokuuta 2019

Kööpenhamina- Tukholma -Turku

Kööpenhamina - Lund, 7.27 - 8.19. Öresundståg, paikallisjuna
Lund - Hässleholm, 10.01 - 10.37 Öresundståg, paikallisjuna
Hässleholm - Älmhult, bussi ratatöiden vuoksi, 5.60 € (Eurail)
Älmhult - Tukholma 12.13 -  SJ Snabbtåg 534, 1. lk 17 € (Eurail)
Eurail on laskuttanut varausmaksuineen tältä väliltä 38,60 €

Kävelin kauniissa auringonpaisteessa Kööpenhaminen hostellilta rautatieasemalle, josta matkustin paikallisjunalla yli Öresundin Ruotsin puolelle Malmön kautta Lundiin. Tapasin siellä ystäväni, ehdin nauttia aamukahvin ja käydä tutustumassa Lundin tärkeimpään nähtävyyteen eli tuomiokirkkoon.

Facebook -päivitys 16.5.2019 klo 8.53

"Nyt ollaan melkein kuin kotona."


Facebook -keskustelua:

"Matka junalla jatkuu kunnes taas Hässleholmissa vaihdetaan bussiin. Kiitos Mervi kivasta aamukahvitapaamisesta Lundissa. 

Itse asiassa matkustin molemmat välit Köpis - Lund ja Lund - Hässleholm kokonaan tanskalaisella junalla, jos oikein ymmärsin junayhtiön kotimaan. Vähän tarvii vielä meikäläisen tutustua ruotsalaiseen meininkiin, sillä ilmeisesti en keväällä osannut etsiä paikkalippuja ollenkaan oikeilta verkkkosivuilta. Kannattaa tavata kavereita, niin saa samalla yllättäviä bonustietoja.

Johon ystäväni vastasi:"Irmeli, minun oli pakko googlata. Osittain liioittelin, koska tanskalaisessa Öresundstågissa on tanskalaisen junayhtiön lisäksi kuusi (6) ruotsalaista liikennöintiyritystä mukana, mm. Skånetrafiken, jolla on siis ihan omiakin junia. Ilmankos junaliikenne vähän takkuaa! 😂🤣   No, yhteistyöhän sinänsä on hyvä, että ei periaatteessa tarvitsisi vaihtaa. Paitsi kun on ne ratatyöt..... "

Ruotsin ratatöistä kuulin, että niitä tehtäessä koko rataosuus suljetaan. Ystäväni arveli, että niin saattaa olla myös Tanskassa. Koska Ruotsissa tehdään jonkin verran ratatöitä, laitan tänän yhden verkkosivun, jonka kautta voi tarkistaa junien liikkumista Etelä-Ruotsin ja Tanskan välillä. 

https://www.skanetrafiken.se/?fbclid=IwAR3QQDrEcEul6zkLkR2dUX4QYpSkxbaseCVgkhOc75Cz366j52Tt7yVzzSo


Älmhultissa vihdoin astuin Sveriges Järnvägin junaan.

Ykkösluokan vaunun tarjoilut.

Facebook -päivitys 16.5.2019 klo 20.37

"Päivätyö on tehty. Nyt Drottningsgatanin ja Photografiskan kautta laivaan."

Betoniporsaita myös Tukholmassa.



Facebook -päivitys ryhmässä Tanssiporukka, 18.5.2019

"Tulin keskiviikkona Malagasta alkaneen reilimatkan viimeisellä etapilla Tukholmasta Vikingin laivalla Turkuun. Hämmästyin, kun tajusin, että laivalla soittaa Pekkaniskan Pojat ja siellä oli menossa ihan kunnolliset tanssit toisin kuin Helsingin laivoilla. No, turkulaisporukka kertoi käyvänsä siellä usein tanssimassa ja minutkin sekä ihanat naiset että miehet ottivat hienosti joukkoonsa.
Lähetän tässä kiitoksen turkulaiselle tanssiporukalla. Loitte upean päätöksen ikimuistettavalle elämäni ensimmäiselle reilimatkalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti