keskiviikko 1. toukokuuta 2019

Carcassonnesta Nizzaan


Carcassonne - Marseille Saint Charles 13:33 - 16:39 Intercites 4659 juna 1 lk paikka10 €
Marseille Saint - Nice Ville 18:28 - 21:04 TGV 6077 juna 1 lk paikka 20€
Paikkaliput Ranskan rautatieyhtiön SNCF:n verkkosivut, sähköpostiin



Facebook -päivitys 1.5.2019:

"Ja aamulla tajusin, ettei minulla olekaan paikkalippua jatkojunaan Marseillesta Nizzaan. No, pakko opettaa. Juna, johon olin tehnyt varauksen jo joitakin aikoja sitten, oli jo silloin ollut täynnä. Kannattaisi lukea liput huolellisesti. Onneksi Ranskan rautatieyhtiöllä on myös englanninkieliset sivut, joiden kautta onnistui ilman suurempia ongelmia paikkalipun varaaminen seuraavaan junaan. Etukäteen ostettu paikkalippu maksoi 10 euroa, viimetipassa ostettu 20 euroa."

Seuraavalla matkalla varaan aina lippuja aamujuniin, sen tästä opin. Kyse oli siis siitä, että lähdin matkaan Carcassonnesta vasta iltapäivällä, jolloin jatkojunien määrä tietysti aina vähenee verrattuna siihen, jos olisi liikkeessä heti aamulla. Paikalliset olivat vakuuttaneet minut myös siitä, että kaupungissa ei tapahdu vappuna mitään. No, löysinhän kuitenkin sen vappukulkueen, joten koko aamupäivä ei valunut harakoille.

Marseille - Nizza

Junalipun myöhentymisen vuoksi minulle jäi Marseillen asemalle noin kaksi tuntia aikaa. Sinä aikana ehdin hyvin käydä syömässä kunnollista lounasta ja tutkia asemarakennusta sekä sisältä että ulkoa.

MacDonaldsin itsepalveluautomaatti ostosten maksuun.



Missä olen?

En osaa ranskaa ja siksi ranskalaisessa junassa kuulutukset osoittautuivat ongelmaksi. Kuulutukset olivat pitkiä ja se yllätti, että en sanojen keskeltä pystynyt kuulemaan, millä asemalla seuravaksi pysähdytään. En myöskään löytänyt asemalle saavuttaessa aseman nimikylttiä kummaltakaan puolelta laituria. Jos olisin joutunut jäämään junasta jollain pienemmällä väliasemalla, olisin joutunut turvautumaan muiden matkustajien apuun. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti