lauantai 29. marraskuuta 2014

Catering opiskelijoiden nayttotutkinto


Nakuru Training Institutessa on taalla oloni aikana kolme kokeiksi/tarjoilijoiksi opiskellutta henkiloa suorittanut alan nayttotutkinnon.

Tutkinnon vaatimukset maarittelee Kenya Examinationals Council ja tutkinnon nimi on  Craft certificate in Food and Beverage production services.
Kurssi kestaa kuusi kuukautta + kolmen kuukauden pakollinen harjoittelu.

Tutkinto suoritetaan instituutin keittiossa, jossa suomalaisen mittapuun mukaan ei ole kaikkiin valmistusprosesseihin optimaalisia valineita. Myos tutkinnon vastaanottanut opettaja kertoi, etta valineiden ja laitteiden puutteen vuoksi joskus joudutaan helpottamaan opiskelijan arvostelua. Erittain suuri ero Suomeen verrattuna on se, etta taalla ruuan valmistuksessa ei juurikaan voida kayttaa uunia sahkon suhteellisen kalleuden vuoksi. Opiskelijat olivat kuitenkin sisallyttaneet tutkintoonsa esimerkiksi uunissa paistettavan kakun.


 
 


Nayttotutkinto koostuu ajallisesti seuraavasti:
1 tunti valmistelua varten
4 tuntia ruuanvalmistusta
1 - 2 tuntia aterioiden esille pano ja tarjoilu.

Opiskelija tekee etukateen suunnitelman kolmen ruokalajin + kahvi ateriasta neljalle henkilolle. Opiskelija saa itse valita valmistettavat ruuat edellyttaen, etta valmistusprosessi pitaa sisallaan tietyt etukateen maaritellyt valmistusmenetelmat ja laitteet seka kriteerit esimerkiksi ravintosisallon ja eri raaka-aineiden suhteen.

Suunnitelman osat:
Valmistettava ateriakokonaisuus eli menu
Tilattavat raaka-aineet
Kustannusarvio
Ruuanvalmistus- ja tarjoiluprosessit, missa jarjestysessa mita valmistetaan ja tehdaan.
Aikataulutus
Ruuan tarjolle asettaminen ja annostelu
Tarvittavat valineet ja laitteet

Arvioinnissa maksimipistemaara on 100, joista 30 saadaan ruuanvalmistuksesta ja mausta ja 70 tarjoilusta. Opiskelijan on saatava yhteensa vahintaan 50 pistetta saadakseen tutkinnon suoritetuksi. Kaikki kolme lapaisivat tutkinnon.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti