sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Terveystarkastus Nakurun suurimmassa slummissa



 

Tyonantajani taustaorganisaatio Nakuru Christian Association jarjestaa muutaman kerran vuodessa ilmaisen terveystarkastuksen  Nakurun suurimman slummin Rhondan asukkaille. Sain siella virallisen valokuvaajan roolin, vaikka en ole ammattilainen enka taalla edes pysty kasittelemaan kuvia millaan tavalla. Julkaisen tassa kuitenkin joitakin kuvia kertoakseni, mita siella nain ja koin.

Paikalla oli jo yhdeksan maissa iso joukko ihmisia. Alussa tilaisuuden jarjestajat esittelivat itsensa ja lasna olevat terveydenhuollon ammattilaiset seka laaketieteen opiskelijat paikallisista yliopistoista. Kirkon edustaja puhui ja taas ruokoiltiin. Sen jalkeen terveysministerion edustaja piti Ebola -valistustilaisuuden. Paivan aikana suurin osa palveluiden kayttajista oli naisia.


Laaketieteen opiskelijat haettiin Instituutin bussilla yliopistojen kampuksilta Jo siella oli hammentavaa havaita, miten opiskelijat olivat aivan kuin eri maailmasta kuin mita taalla Keniassa koskaan olen nahnyt, vaikka olen tavannut paljon myos korkeasti koulutettuja henkiloita. Aiemmissa blogiteksteissani mainitsemani koulutuuksen kautta syntyva  yhteiskuntaluokkien ero tuli hyvin konkreettisesti kaytannossa nakyviin.
Ebola -valistus
Odottamista
Ilmoittautuminen
Uudelleen odottamista
Kirkkosalissa oli useita takastuspisteita

Kaiken ikaisia ja kokoisia punnittiin ja mitattiin, paaasiassa isossa tungoksessa. Yksityisyyden suojaa ei ollut ollenkaan.

Sermin takana oli mahdollista otattaa nayte HIV -tutkimusta varten.
Tassa rakennuksessa tehtiin syopaseulontoja
Odotusaika oli toisille todella pitka. Lapsille pidettiin ainakin kahteen otteeseen "pyhakoulua".

Han kiinnostui minusta ja kasirenkaasta, mutta ei puhunut mitaan.
Han tuli viereen nojailemaan useita kertoja paivan aikana.
Tytoilla oli leluina kivia ja keppeja.
Lapset olivat paasaantoisesti erittain likaisia ja resuisissa vaatteissa. Minulle kerrottiin, etta suurimmalla osalla heista on rengasmato, joka nakyy vaaleina laikkuin paanahassa.
Ehtivat juoksuttaa vesikanisterin hetkessa melkein tyhjaksi. Kiinnostava vempele.
Kirkon yhteydessa on pieni lukio, jonka oppilaat myos kavivat terveystarkastuksessa. Kuvassa oleva rakennus on kirkon sivurakennus, ei oppilaiden koulu.

Slummi


Kauppa, josta tapahtumassa mukana olleet Instituutin opiskelijat ostivat karamellia ja sampyloita.
Kauppias halusi kuvaan.
Uusi tori, joka ei viela ole ollut kaytossa.





Lahdon hetkella slummin pikkupoikia kiinnosti mzungu hyvin paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti